Història

Fundadors, els avis9 maig, 2016

Fou per Sant Jaume. El 25 de juliol de 1936, la Maria de Cintet i el seu espòs, Antonio d’Agustino, quatre generacions enrere, inauguraven el flamant i nou establiment a peu de carretera: l’Hotel Modern, just una setmana després del cop d’Estat del 18 de juliol. No podien trobar pitjor moment per encetar una nova etapa, després d’anys fent la fonda a la ‘casa vella’ (us mostrem algunes fotografies del 1918).

Dos anys després, l’Hotel Modern es trobava greument afectat pel front de guerra durant mesos a Ribera de Cardós. Antoni Gabriel, després d’anys d’exili a Andorra, va poder refer l’Hotel. La guerra, l’exili, la repressió…van ser anys molt difícils, però amb l’ajut dels tres fills: Cinto, Antonio i Josep Maria, amb treball, esforç i sacrifici aconseguiren tirar endevant. A mesura que van anar passant els anys, els nostres avis, Cinto i Sarita, van fer d’aquell petit establiment de sis habitacions, l’Hotel que coneixem avui.

La tercera generació ha continuat endevant amb la il·lusió d’acollir i fer sentir com a casa turistes i viatjants. Entre la clientela de l’Hotel en destaquen sovint artistes, escriptors, pintors, escultors, fotògrafs i, en general, persones que han acabat deixant la seva empremta a l’Hotel esdevenint amics. Dediquem tots els nostres esforços a millorar dia rere dia el servei que oferim i tenim la satisfacció de veure’ns reconeguts per centenars de famílies que han fet de l’Hotel un lloc idíl·lic per passar-hi les seves vacances.

La quarta generació introduirà noves tecnologies i nous avenços per a que els nostres clients gaudeixin al màxim del nostre Hotel i el seu entorn. Cinto, Pau i Coloma pertànyen a aquesta generació que en un futur esdevindràn importants per al negoci familiar. El nostre propòsit és el de mantenir el caliu en l’acollida i el tracte familiar que des de l’inici ens ha caracteritzat i hem fet marca de la casa.

Tot aquest esforç va dedicat molt especialment als nostres predecessors, i als nostres amics i clients, que any rere any ens concediu el millor guardó: la vostra lleieltat.

Aquest any celebrem 80 anys al nostre Hotel i seguim amb la mateixa il·lusió i dedicats a acollir els nostres clients.

8-historia